Denne hjemmeside benytter cookies for at sikre at kunne give dig den bedste brugeroplevelse. Cookie politik.
 
 
 

Om Jette

jettespartel.jpg Billeder fra Jette´s liv: Her

Om Jette

Jette Botschinsky er uddannet på Akademiet for Fri og Merkantil Kunst. Elev af maler Otto Frello. Derefter privat undervist af maler Victor Brockdorff.

HVAD ØNSKER JEG AT VISE MED MIN KUNST

Med mine fotografier af fortove viser jeg tilstanden af en bestemt bydel, hvad slags mennesker der bor i området og hvordan de behandler hinanden.

Et fortov viser også hvordan kommunen passer på området.

Jeg ser altid hvor jeg går og ofte er det som et abstrakt maleri, jeg ser det smukke, det interessante i det tilfældig og jeg maler øjne på der viser at det jeg ser er varigt.

Jeg bruger fotografiet som det jeg ser i det øjeblik jeg trykker på udløseren. Jeg laver ikke meget arbejde på computeren bagefter og foregiver ikke at det er et maleri.

Jeg trykker på 220-400gr. akvarelpapir og river kanterne som på grafiske værker. Jeg holder af at bruge lærreder som baggrund,men det kan være andet materiale, alt efter hvor stort og hvor værkerne skal hænge.

Jeg tegner croquis så ofte tiden tillader det. Det at fange bevægelsen af en krop er en vigtig øvelse for mig.

I Afrika lærte jeg kunsten at arbejde med papir maché og har udført mange relieffer og skulpturer. Oftes maler jeg dem med oliemaling og bruger gerne bladguld o.a.

I de seneste år har jeg mest malet. Det er olie på lærred. Motiverne er mennesker, geparden og elefanten. Selvom jeg tilbragte mange år i Afrika kan jeg ikke kaldes afrikamaler, men geparden og elefanten er storslåede dyr som jeg føler for og mennesket er ofte mig selv, de følelser og tanker jeg har.